Opname

Opname in onze kliniek

Uw huisdier is in een van onze klinieken opgenomen voor nader onderzoek, ter observatie, voor chirurgie en/of een intensieve behandeling. Wij zijn ons er van bewust dat dit een spannende gebeurtenis is, zowel voor u als voor uw dier. Wij streven er dan ook naar om de opnameperiode zo kort mogelijk te houden en uw dier zodra het kan weer naar huis te laten gaan

Voorzieningen

Het voordeel van een opname in onze kliniek is dat we uw dier goed in de gaten kunnen houden. Daarnaast kunnen we dan vaak meerdere onderzoeken of behandelingen op een dag doen, zonder dat u lang hoeft te wachten. In onze opnameruimte kunnen zowel honden, katten als andere dieren terecht. We hebben de mogelijkheid tot het geven van infuus, extra zuurstof en medicijnen. Daarnaast hebben we speciale warmtematjes, kruiken en warmtelampen zodat uw dier goed op temperatuur blijft. Dieren met een besmettelijke ziekte zullen in een aparte ruimte worden ondergebracht, zodat zij de andere dieren niet kunnen besmetten.

Al onze klinieken beschikken over een opnameruimte. In een aantal gevallen wordt besloten uw dier in onze hoofdvestiging in Horst onder te brengen. Dit vindt uiteraard plaats in overleg met u.

Contact en informatie

Om tijdens de opnameperiode op de hoogte te blijven van de gezondheid van uw dier en de resultaten van verder onderzoek, wordt dagelijks contact met u opgenomen, ook in het weekend. U kunt dan ook met de dierenarts overleggen over uw dier en over eventuele aanvullende onderzoeken die wij zouden willen doen.

Naast telefonisch contact, is het ook mogelijk om uw dier te bezoeken. Dit kan in principe op alle dagen van de week, maar alleen op afspraak. Sommige dieren worden erg onrustig als ze hun eigenaar hebben gezien en in de kliniek moeten blijven. Soms zullen wij dan ook adviseren om niet op bezoek te komen.

Kosten van opname

Voorafgaand aan de opname van uw dier, zal de dierenarts een inschatting maken van de te verwachte kosten. Voordat we extra kosten gaan maken, zullen we altijd om uw toestemming vragen. U kunt tijdens de opnameperiode natuurlijk altijd om een tussenstand van de kosten vragen

Inbegrepen bij de opnamekosten zijn:

  • Verblijf in onze opnameruimte en verschonen van het verblijf
  • Een dagelijks onderzoek van de patiënt
  • Als de gezondheid van uw hond het toelaat, meerdere keren uitlaten per dag
  • Het geven van water en voeding, eventueel met hulp
  • Dagelijkse telefonische informatie aan u

Niet inbegrepen bij de opnamekosten zijn:

  • Medicijnen
  • Infuus en bloedtransfusies
  • Aanvullende onderzoeken: laboratorium onderzoeken, röntgenfoto’s, echografie, ECG, etc.
  • Behandelingen, operaties en verbandmateriaal
Terug naar Gezelschapsdieren